Akcia
  • Roll over image to zoom in

GymBeam - 100% Mandľové maslo 340g

6,10€

9,99€

Vypredané

  • Bez DPH: 5,08€
  • Výrobca: GymBeam
  • Kód produktu: 6001
  • Dostupnosť: Vypredané

100% Mandľové maslo je 100% prírodné orieškové maslo vyrobené výhradne z nelúpaných mandlí, bez pridavných látok, soli, cukru či palmového oleja. Je výborným zdrojom bielkovín, sacharidov, zdravých tukov- nenasýtených mastných kyselín, minerálov a vitamínov. Navyše vás jeho chuť dostane! Vyznačuje sa krémovou lahodnou chuťou, vďaka čomu dokonale spestrí váš zdravý jedálniček. Použiť ho môžete ako zdravú lakocinku, nátierku alebo pridať do obľúbených jedál, receptov a smoothies.


Nie sú orechy ako orechy. Mandle sú svojim zložením hotovým unikátom, pretože nielenže majú skvelý profil mononasýtených mastných kyselín, sú tiež ideálnym zdrojom energie, majú vysoký obsah proteínov, množstvo vitamínu E a vlákniny.  V porovnaní s arašidovým maslom, má mandľové maslo vyšší obsah vitamínu E, draslíka, vápnika, železa, mangánu, vlákniny nenasýtených mastných kyselín, a naopak menej nasýtených mastných kyselín. 


Vzhľadom k tomu, že mandľové maslo prirodzene obsahuje vysoké množstvo mastných kyselín, podporuje zdravie srdca, zdravý cholesterol a aj spaľovanie tukov. Preto je vhodné aj do diéty, na zahnanie hladu a chuti na sladké. Navyše, je ideálne pre aktívnych ľudí, pretože je výborným zdrojom bielkovín a kyseliny olejovej, ktorá má zdraviu prospešné účinky, podobne ako olivový olej, a vďaka tomu je dôležitou zložkou v boji a prevencii ochorení srdca. Na mandľovom masle si môžu bez obáv pochutnať aj vegetariáni a vegáni.


100% mandľové maslo a jeho výhody

  • je to 100% prírodné mandľové maslo
  • neobsahuje soľ
  • neobsahuje cukor
  • neobsahuje palmový olej
  • má vysoký obsah prírodných bielkovín
  • obsahuje zdravé tuky a nenasýtené mastné kyseliny
  • znižuje cholesterol
  • podporuje a chráni srdce a srdcovo-cievny systém


Mandľové maslo znižuje cholesterol

Mandľové maslo má vysoký obsah vlákniny a zdravého tuku, vďaka čomu poskytuje benefity pre srdce a cievy. Obsahuje množstvo nenasýtených mastných kyselín, ktoré znižujú krvný cholesterol a bojujú so srdcovocievnymi ochoreniami. Vláknina taktiež pozitívne upravuje hladinu cholesterolu. 


Znižuje krvný tlak

Taktiež pozitívne vplýva na krvný tlak. Je to spôsobené tým, že pri nahromadení cholesterolu sa v krvných cievach zhorší prietok krvi, a tým sa zvýši aj krvný tlak. Znížením cholesterolu, znížite aj krvný tlak.


Nezvyšuje hladinu krvného cukru

Mandľové maslo je chutný, sladký a zdravý recept, ktorý nespôsobí zvýšenie hladiny krvného cukru. Dokonca, pomôže znížiť glukózu v krvi, a tým aj vylučovanie inzulínu pri zjedení sacharidového jedla. Je vhodné aj pre ľudí s cukrovkou II. typu.


Obsahuje množstvo antioxidantov

Voľné radikály poškodzujú bunky, a preto je dôležité prijímať v strave dostatok antioxidantov, ktoré s nimi bojujú. Medzi najvýznamnejšie antioxidanty patrí vitamín E a flavonoidy, ktoré sa v mandľovom masle nachádzajú v slušnom zastúpení. Tým pomáha mandľové maslo ochraňovať bunky pred oxidatívnym stresom a znižuje riziko srdcových chorôb.


Podporuje chudnutie

Mandľové maslo má vysoký obsah zdravých tukov a vlákniny, čo sa postará o to, aby ste sa cítili po dlhšiu dobu sýty. Oddiaľuje hlad, bráni chutiam na sladké či večernému prejedaniu sa.


Obsahuje vitamíny a minerály

Za mnoho zdravotných výhod a benefitov vďací mandľové maslo práve vysokému množstvu vápnika a medi. Tieto minerály zohrávajú dôležitú úlohu v medzibunkovej komunikácii a starajú sa o nervový systém. Vápnik pomáha aj správnej funkcii svalov a udržiava pevné a zdravé kosti, meď zas umožňuje organizmu produkovat melanín, pigment, ktorý chráni kožu pred slnkom.


Obsahuje tiež horčík a vitamín E. To pomáha produktovať energiu a syntetizovať mastné kyseliny, potrebné pre ukladanie energie. Vitamín E zabraňuje oxidácii krvných tukov. Železo, vyskytujúce sa v mandľovom masle, zas podporuje zdravý transport kyslíka v krvi, zúčastňuje sa pri výrobe hemoglobínu a myoglobínu, proteínov, ktoré sú nositeľmi kyslíka do tkanív. Podobne ako vitamín E, aj železo ochraňuje bunky pred oxidatívnym poškodením tým, že aktivuje enzýmy v bunkách.


Zloženie

100% mandle


Dávkovanie

Mandľové maslo je ideálne ako nátierka a využijete ho aj pri varení. Separácia oleja je prirodzená, jednoducho zamiešajte a môžete konzumovať.


Tipy ako konzumovať mandľové maslo

Mandľové maslo skvele dochutí proteín, smoothie, tvaroh, jogurt, je skvelé v kombinácii s banánom a čokoládou. Je to hodnotný doplnok do raňajkovej kaše, chutná nátierka s minimom lepku, skvelý základ raw receptov, ale aj efektívny snack na cesty, keďže nepodlieha teplotnej skaze. 


Tabuľka nutričných hodnôt



Nutričné hodnoty:v 100 g
Energetická hodnota2688 kJ / 650 kcal
Tuky55,8 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny4,4 g
Sacharidy6,5 g
- z toho cukry4 g
Vláknina11,8 g
Bielkoviny25,4 g
Soľ0 g

Upozornenie: 

Skladujte na chladnom a suchom mieste. Po otvorení najlepšie spotrebovať do 3 mesiacov.

Alergénovej upozornenie: Obsahuje mandle. Vyrobené v zariadení, ktoré tiež spracováva lepok, arašidy, orechy a sezamové semienka.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie